dilluns, 11 de febrer del 2008

El bou i la formiga

Diu la faula popular que una vegada hi havia un bou que tornava de treballar i portava una formiga agafada a la banya. Pel camí es van trobar un grup d’amics que els van preguntar: “d’on veniu?”. I la formiga que era dalt de la banya del bou va respondre: “de llaurar!”.

Explico aquest conte, perquè fa uns dies en una roda de premsa a Tortosa, un incisiu periodista local ens preguntava sobre les diferents paternitats que s’atribueixen alguns partits polítics respecte la derogació del Pla Hidrològic Nacional. I ho faig per recordar una vegada més, que en aquesta història només n’hi ha un de protagonista: el President del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Un President que fa quatre anys es va comprometre, davant l’oposició d’uns i l’escepticisme d’altres, a aturar el transvasament de l’Ebre impulsat pel PP amb el suport de CiU. Dit i fet, la primera decisió que va adoptar un cop investit president, després de la retirada de les tropes d’Iraq, va ser la derogació del PHN.

En aquesta història, hi ha uns partits que menyspreen el territori i fomenten la confrontació; uns altres que defensem la dignitat de les nostres comarques, treballant i prenent decisions valentes sense que ens tremoli el pols, i uns tercers que sense massa esforç acostumen a pujar al carro (dels bous) sense que la presa de decisions dels altres, els suposi mai cap desgast.

Formigues a part, no en tingueu cap dubte, el primer que farà el PP si guanya les eleccions és tornar a ressuscitar el PHN. Això és el que han anat dient aquests darrers quatre anys a Madrid, i això és el que reiteren fins la sacietat quan van a Múrcia i València. Aquesta serà la seva gran contribució a casa nostra.Necessitem quatre anys més de Govern de progrés. Aquesta és la única garantia que tenim per evitar que guanyi un PP que posaria en perill els avenços socials aconseguits aquesta legislatura i que recuperaria del bagul de la història el PHN.