dimecres, 20 de febrer del 2008

COMPROMISOS DEL PSC AMB LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA


Avui hem presentat els principals compromisos del PSC a nivell de província de Tarragona per aquesta propera legislatura. Uns compromisos que es concreten en quinze punts:

1. Continuarem donant prioritat a la creació d’ocupació i crearem 35.000 nous llocs de treball en els propers 4 anys en el conjunt de la demarcació.

2. Impulsarem la inversió en I+D+i mitjançant la construcció del Parc Tecnològic de la Química, del Tecnoparc, del Centre d’Innovació per a la competitivitat de l’Enologia Catalana i del Parc Científic i Tecnològic del Turisme i l’Oci de la Costa Daurada. Donarem suport a la creació de l’Institut de Recerca en Energies Renovables de Catalunya al Campus Sescelades.

3. Construirem les autovies del Mediterrani i la Tarragona-Montblanc i el 3r carril de l’AP-7 amb l’eliminació dels peatges troncals; l’AVE arribarà a la frontera francesa i estendrem la xarxa de rodalies del ferrocarril fins a Tarragona i Reus.

4. Invertirem 200 milions d’euros en noves infraestructures a l’aeroport de Reus que passarà a ser gestionat per la Generalitat i els ens locals; al Port de Tarragona impulsarem la construcció de la ZAL i garantirem l’ample de via europeu per la sortida de mercaderies.

5. Garantirem l’accés universal de tots els ciutadans a la telefonia mòbil, la banda ampla i la Televisió digital terrestre. Impulsarem l’administració electrònica a través del ‘Plan Avanza’.

6. Seguirem augmentant el salari mínim fins als 800 euros mensuals.

7. Seguirem dignificant les pensions i pujarem 200 euros les pensions mínimes per fer justícia a un sector de la població que havia estat força desprotegit fins l’any 2004.

8. Augmentarem el permís de paternitat de dues a quatre setmanes. Seguirem ajudant les famílies amb els 2.500 euros per naixement.

9. Desenvoluparem i aplicarem la Llei de Dependència que donarà cobertura a més de 21.600 ciutadans de la província de Tarragona.

10. Continuarem afavorint l’accés dels joves a l’habitatge amb l’ajut de 210 euros mensuals (en un any se’n beneficiaran 7.300). Fomentarem la construcció d’habitatge protegit a la província.

11. Farem un aprofitament sostenible dels recursos hídrics i conservarem els valors ecològics del Delta amb l’execució del Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre. Invertirem 140 MEUR per recuperar el litoral i protegir els valors ambientals i paisatgístics.

12. Fomentarem i investigarem en energies renovables: eòlica, biomassa, solar i biocarburants. Mantindrem el compromís de substitució gradual de l’energia nuclear per energies segures, netes i menys costoses, tancant les centrals nuclears de forma ordenada en el temps al final de la seva vida útil, potenciant l’estalvi i l’eficiència energètica i les energies renovables, la generació distribuïda i les xarxes de transport i distribució local.

13. Desenvoluparem els Plans de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre, de la Terra Alta i del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat de la Tàrraco Romana, i constituirem un consorci per gestionar i difondre el seu patrimoni. Ampliarem les línies de suport per a la realització i modernització dels equipaments turístics de la demarcació per consolidar-nos com a destí turístic de qualitat.

14. Augmentarem el nombre d’agents i enfortirem la coordinació entre els diferents cossos i forces de seguretat. Ampliarem els marges de seguretat en el terreny laboral i industrial.

15. Crearem nous jutjats a la demarcació per garantir que la justícia sigui un servei públic àgil i eficaç.