dimarts, 19 de febrer del 2008

CAPS DE LLISTA AMB ZP



Carme Chacon per Barcelona. Montse Palma per Girona, Teresa Cunillera, José Luís R. Zapatero i Francesc Vallès per Tarragona

CONTINUAREM LA TRANSFORMACIÓ DE TARRAGONA


Ara fa uns dies feiem balanç amb l’alcalde de Tarragona de totes les inversions que la ciutat ha rebut de mans del Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero. Un repàs que ens va servir per posar damunt la taula una evidència molt clara: el Govern de l’Estat, treballant colze a colze amb l’Ajuntament de Tarragona, ha aconseguit en pocs mesos desencallar tots els projectes que la ciutat tenia pendents. La lleialtat, la complicitat i la bona sintonia entre l’alcalde Ballesteros i l’administració central han tret Tarragona, en poc temps, de la paràlisi a la que l’havien comdemnat el Govern de la dreta CiU-PP.

Anem a pams. Durant aquesta legislatura s’han començat a executar les obres del segon cinturó, les del tercer carril de l’AP7 i les de l’autovia Tarragona-Montblanc, que ha de donar sortida a les mercaderies que arriben al Port de Tarragona, totes tres llargament reivindicades pel territori des de fa anys. Així mateix, s’ha impulsat el projecte de la façana marítima, que ben aviat començarà a donar els seus fruïts com, per exemple, la supressió del pas a nivell de la Plaça dels Carros.

Això pel que fa a grans infrastructures. Però l’obra de Govern de l’executiu presidit per Zapatero ha afectat de ple la qualitat de vida dels tarragonins i tarragonines. No es tracta d’un slogan electoral sinó de mesures concretes que han millorat el dia a dia dels ciutadans. Així, més de 22.000 pensionistes de la ciutat han vist incrementades les seves pensions un 30% de mitjana; més de 1.700 famílies tarragonines es veuran beneficiades pels 2.500 euros del xec nadó aquest 2008; i 7.300 joves rebran els ajuts per poder accedir a un habitatge de lloguer. Fets i no paraules, que contrasten amb el radicalisme d’aquest PP instal•lat, ara més que mai, en la dreta més rància i que no dubtarà a retallar tots aquests avenços si guanya les properes eleccions.

Tarragona no té temps per perdre. La Tarragona liderada per l’alcalde Ballesteros és una ciutat en constant transformació i plena de projectes que no es poden veure frenats per aquells que no han invertit ni han pensat mai en aquestes comarques. No podem fer un salt enrera. Ningú millor que els tarragonins i tarragonines saben què és el que ens juguem en la cita amb les urnes del 9 de març. És per això que cal aprofitar aquests dies que encara queden per anar a votar, per mobilitzar tothom i evitar que cap tarragoní que s’estimi la ciutat es quedi a casa d’aquí a 15 dies. Per primer cop a la nostra història recent l’Ajuntament, la Generalitat i el Govern de l’Estat treballen plegats amb un únic objectiu comú: apostar per Tarragona i millorar el dia a dia de la seva gent. Disposem del compromís del Govern, dels recursos i de la voluntat política. No podem perdre aquesta oportunitat històrica.

Un Govern dels Rajoy, Zaplana, Pizarro i Acebes suposaria, com a mínim, un fre a aquestes inversions i tornar a posar el comptador a zero, és a dir, començar de nou, un escenari que la ciutat no es pot permetre.

Ara fa nou mesos la il•lusió va tornar a l’Ajuntament de Tarragona de la mà de milers d’electors que van voler donar la seva confiança a una candidatura que suposava la regeneració democràtica del consistori. Aleshores com ara, els tarragonins van saber estar a l’alçada i no van fallar. És per això que us demano a tots i a totes un últim esforç d’aquí al 9 de març. Els millors dies encara estan per venir, però ja s’estan dibuixant.


Francesc Vallès
publicat al Més Taragona el dimarts 19 de febrer de 2008