dilluns, 7 d’abril del 2008

DEMANAREM LA COMPAREIXENÇA DE LA PRESIDENTA DEL C.S.N. AL CONGRÉS DELS DIPUTATS


Aquest matí he anunciat que demanaré la compareixença de la presidenta del Consell de Seguretat Nuclear, Carmen Martinez Ten, a la Cambra per tal que doni explicacions de les fuites radioactives que es van produir a la central el passat mes de novembre, que informi dels resultats obtinguts per l’equip d’experts que aquest cap de setmana ha treballat a la central, i que doni compte de la sanció que el Consell imposarà a la direcció de la central nuclear si es constata negligència en la seva actuació.

Malgrat això, he volgut fer una crida a la calma i a la tranquil·litat de la ciutadania ja que les primeres proves analitzades pels experts constaten que l’emissió de partícules radioactives va ser reduïda i que, en cap cas, ens trobem davant d’un accident que hagi comportat un risc pels treballadors, pels ciutadans, o pel medi ambient de les comarques tarragonines.

Ara bé, això de cap manera suposa una justificació per la direcció de la central que no ha informat de l’accident i que ha gestionat amb negligència aquest lamentable episodi, ocultant informació al C.S.N. i a la mateixa ciutadania.

En aquest sentit he assegurat que demanarem al Consell que apliqui la normativa amb el màxim rigor perquè no es pot jugar amb quelcom tant important com els paràmetres de seguretat a les central nuclears. La única notícia positiva de tot aquest episodi és la celeritat i la diligència amb la què el C.S.N. ha actuat enviant un equip d’experts i activant els protocols d’actuació previstos en situacions com aquesta.

Els socialistes serem els màxims garants de la seguretat a les centrals nuclears de casa nostra. Episodis com aquests no poden tornar a passar.