divendres, 27 de juny de 2008

QUI CREU EN L’AEROPORT DE REUS?

Compromís. Una paraula que resumeix la predisposició del Govern amb l’aeroport de Reus. Ho dic perquè aquests dies hi ha qui vol confondre els ciutadans seguint aquella vella màxima que diu que només s’ha d’anar repetint una mentida per convertir-la en una veritat socialment acceptada. Com es pot creure algú que els socialistes vàrem votar en contra de la transferència de l’aeroport de Reus? Si és precisament gràcies a nosaltres que finalment podrem aconseguir gestionar-lo des de la proximitat i des del territori!
Qui està invertint com mai a l’aeroport de Reus és el Govern socialista, qui l’ha tret de l’oblit en el que l’havien deixat els governs de CiU i PP i hi està construint els equipaments que garantiran el seu desenvolupament futur, és precisament l’executiu liderat pel president Zapatero i, qui farà possible la transferència de la gestió de l’aeroport de Reus a la ciutat, la Generalitat i als agents socials i econòmics del Camp de Tarragona, som precisament nosaltres.
Anem a pams.
Actualment s’estan executant les obres d’ampliació de les àrees de facturació i sortida i s’està adequant la plataforma d’estacionament dels avions. A més, AENA ja ha adjudicat el projecte de la nova terminal del Pla Director de l’aeroport. Per fer-nos una idea de la dimensió del projecte, la nova terminal de l’aeroport tindrà capacitat per a gestionar un trànsit de nou milions de passatgers l’any, o el que és el mateix, atendre el pas de 3.600 persones cada hora. Total: més de 240 milions d’euros d’inversió.
Això pel que fa a les infraestructures i als equipaments. Pel que fa a la política de vols hem posat les bases per dissenyar un aeroport que d’aquí a dos anys mourà un trànsit d’1.200.000 persones l’any. Gràcies, sobretot, a la bona política que s’ha dut a terme des de la Generalitat, amb la col•laboració i la complicitat de l’Ajuntament de Reus, el 2010 tindrem un volum de freqüències d’enlairament d’avions que doblarà l’actual. Per anar fent boca aquest mateixa tardor entraran en funcionament noves rutes des de Reus a Paris, Palma de Mallorca, Sevilla, Santander i Santiago de Compostela. Tot plegat, suposarà pel nostre turisme i el nostre comerç poder consolidar el mercat nacional i accedir a nous mercats al nord d’Europa i als països escandinaus.
I això tant per Reus com pel conjunt del Camp de Tarragona, vol dir més visitants, més inversions, més llocs de treball i més creació de riquesa.
Tanqueu els ulls i retrocediu deu anys i penseu quin és l’aeroport que teníem aleshores, amb el Govern del PP i la complicitat de CiU, i quin és l’aeroport que tenim ara i, sobretot, el que tindrem d’aquí a dos o tres anys. Com sempre uns fan soroll i distreuen a la gent, intentant que així oblidem la manca d’acció política i la poca ambició envers el nostre territori que varen tenir quan governaven. I d’altres actuem i prenem decisions que beneficien el nostre territori. Sense fer soroll, però amb compromís i pas ferm, per seguir creixent amb solidesa i seguretat.
Que ningú es posi neguitós: estem invertint a l’Aeroport per tal que quan s’acabin les negociacions entre l’Estat i la Generalitat per a la transferència de la seva gestió estiguem ben preparats per rebre, no només un simple aeroport, sinó un Aeroport de Primera! I vigilem que no ens posin mai el carro davant dels bous ...

(Article publicat al Diari Més Reus i Més Tarragona)