dimecres, 23 de gener de 2008

ÉS L’HORA DEL CAMP DE TARRAGONA!

El proper nou de març els tarragonins tenim una cita important que decidirà el futur immediat de les nostres comarques i de la nostra gent. Davant d’aquesta cita amb les urnes els socialistes ens presentem davant la ciutadania amb un missatge molt clar: només una victòria del PSC i de José Luis Rodríguez Zapatero pot aprofundir en les polítiques socials que s’han iniciat en aquesta legislatura i barrar el pas a un PP cada cop més radicalitzat en la dreta extrema després d’haver llançat per la borda als seus dirigents més centristes i moderats.

Crec que no és necessari aprofundir en el que suposaria per Tarragona i per Catalunya una victòria de Rajoy, amb Aznar movent els fils i marcant les directrius a seguir. Un PP que ha centrat bona part de la seva estratègia política en l’atac sistemàtic a les aspiracions de Catalunya i en l’intent de dividir la societat catalana, inventant-se un suposat conflicte lingüístic, només per intentar obtenir un rèdit electoral.

Davant d’aquest escenari crec sincerament que o bé mantenim el rumb que ens hem marcat amb el punt de mira fixat en tot allò que afecta el dia a dia de les persones o bé tornem al passat amb tot el que això comporta de retrocés en matèria social i de menyspreu a Catalunya.

A diferència del que pretenen els dirigents del Partit Popular l’obra de Govern del Partit Socialista sí que té una traducció real en la vida diària de les persones, també aquí al Camp de Tarragona.

Així, gràcies al compromís del Govern socialista, 7.300 joves tarragonins poden beneficiar-se dels ajuts de fins a 210 euros al mes durant els propers quatre anys per accedir a un habitatge de lloguer. Més de 50.000 pensionistes de les nostres comarques han vist incrementar les seves pensions mínimes de fins a quasi un 30% mentre que el salari mínim interprofessional ha passat dels 460 euros del 2004 als 600 euros d’aquest 2008. A més a més, la llei de dependència permetrà que aquelles persones que no poden valer-se per elles mateixes rebin un ajut econòmic o un servei assistencial. Som conscients de la dificultat de conciliar la vida familiar i laboral, per això 8.500 famílies del Camp de Tarragona es beneficiaran durant aquest any de l’ajuda de 2.500 euros per nadó que facilita el Govern.

Hem aprofundit en l’Estat del Benestar i hem aturat les agressions al territori com el Plan Hidrológico Nacional.

Tenim identificats els problemes reals de la vida quotidiana de les persones i tenim els mitjans per ajudar als ciutadans a millorar la seva qualitat de vida.

Ja sabem el que ens espera si hi ha una baixa participació: una victòria dels Acebes, Zaplana, Aznar i companyia. Només una mobilització de l’electorat progressista pot garantir que no fem un pas enrera i perdem quatre anys que poden ser decisius pels reptes que té plantejats el Camp de Tarragona.

Hem treballat perquè el creixement econòmic no oblidés aquells valors que ens identifiquen: la igualtat d’oportunitats i de drets, la justícia social, la llibertat i la solidaritat. Ara ens cal el suport de la bona gent per continuar aprofundint en aquests valors. Que no us enganyin aquells que diuen que no hi ha diferències entre la dreta i l’esquerra. Ara és l’hora del Camp de Tarragona. Si el proper 9 de març guanya Zapatero disposarem de totes les eines per consolidar les nostres comarques com el referent del país, amb nous reptes, noves il·lusions i nous horitzons. De tots nosaltres depèn que aquest futur, finalment, pugui esdevenir una realitat.Francesc Vallès
Cap de llista del PSC al Congrés