divendres, 8 de febrer del 2008

Les polítiques socials avancen quan governem els socialistes


A Espanya les polítiques socials només avancen quan governem els socialistes. Així es va veure en l'etapa de govern de Felipe González i especialment s'ha tornat a veure ara, després de 8 anys de parèntesis del PP, amb el govern de Zapatero. És ara que s'ha notat una vegada més l'avenç de l'estat del benestar que durant els anys de govern del PP s'havia retallat.

Ara s'ha iniciat allò que anomenem “ la quarta pota de l'estat del benestar" que completa l’educació, la sanitat i les pensionsCal esmentar també l'augment de totes les pensions. Només a Cambrils on era ahir, aquest augment beneficia 2.870 pensionistes; o també les ajudes destinades al foment de la natalitat amb el "txec-nadó", que ajudarà amb 2.500 euros a les famílies que tinguin un nadó. Sobre aquesta ajuda, a Cambrils se'n beneficiaran prop de 450 famílies. Així mateix, amb la nova llei relacionada amb els treballadors autònoms, uns 4.500 treballadors cambrilencs es podran beneficiar de la nova política de drets.

I una qüestió de plena actualitat és l'accés al habitatge, especialment per part de la gent jove. S'estan fent polítiques perquè els preus dels pisos baixin, i estan baixant com mai. Però també s'ha fet una aposta per la vivenda de lloguer, i sobretot perquè els joves puguin emancipar-se i tinguin la possibilitat de fer-ho, amb la renda bàsica d'emancipació i l'ajuda de 210 euros mensuals durant 4 anys. De fet, només a Cambrils, uns 380 joves cambrilencs es podrien beneficiar d'aquesta ajuda durant 2008, tot i que amb les dades del mes de gener ja hi ha més de 430 consultes d'informació i 20 sol·licituds confirmades.

Per tot això vull advertir que hi ha en risc tots aquests avenços socials i que es pot retrocedir si guanya el PP les eleccions. És per això també que no s'ha de menystenir qui governarà Espanya els propers anys. O governa Zapatero o Rajoy, i ja sabem quins ideals o quins interessos defensen un i altre. I votar PP no és votar moderació sinó que és votar Acebes, Rajoy, Zaplana, Pizarro i Aznar que en definitiva està darrera.