divendres, 25 de gener del 2008

BARREM EL PAS A LA DRETA!

Segons les darreres enquestes publicades el Partit Popular té possibilitats reals de guanyar les properes eleccions. Curiosament, davant d’aquest escenari, alguns partits que es defineixen d’esquerres, enlloc d’alertar del perill que això representa pels drets socials assolits aquests darrers quatre anys, es dediquen a difamar als socialistes afirmant que fem plantejaments “idèntics” als del Partit Popular.

El que resulta indignant és que es vulgui confondre a la bona gent amb afirmacions sense fonament com aquesta. De debò hi ha algú mínimament sensat que pensi que el PSC i el PP són la mateixa cosa?

La setmana passada aquest mateix diari informava de què 55.000 jubilats del Camp de Tarragona han vist com les seves pensions augmentaven el doble que durant els anys dels Governs d’Aznar, com 1.412 famílies tarragonines ja han cobrat l’ajut de 2.500 euros per nadó concedit pel Govern o com ja s’han començat a percebre les primeres prestacions contemplades en la Llei de Dependència. Potser algun candidat despistat ha qualificat aquests compromisos socials com a “inversions elitistes” però no crec que enganyi molta gent.

Afirmacions com aquestes només aconsegueixen la desmobilització de l’electorat progressista. Hem de ser conscients que els vots que vagin a formacions que no tenen cap possibilitat real d’obtenir representació parlamentària per Tarragona poden afavorir a un Partit Popular més extremista que mai, amb tics d’extrema dreta, i que s’ha desfet dels dirigents de perfil més moderat o centrista.

Els ciutadans es mereixen representants polítics que no els menteixin. I ara, i aquí, cal dir-ho clarament. Cal dir-li a la ciutadania de forma inequívoca que el PSC és l’únic partit capaç de barrar el pas a aquesta dreta reaccionària i, alhora, d’impulsar les polítiques socials que millorin la vida quotidiana de les persones, com hem fet fins ara. Ara fa quatre anys els tarragonins vam dir NO al Govern dels Aznar, Acebes, Zaplana i companyia. Fem que ara la veu de Catalunya i de les comarques del Camp de Tarragona tornin a decantar la balança a favor d’un Govern de progrés. El desenvolupament d’aquest territori no pot esperar, no podem perdre quatre anys. Ara hem de saber aprofitar el compromís dels Governs de Catalunya i d’Espanya per, conjuntament amb els Ajuntament del Camp, fer que aquest sigui el territori amb la qualitat de vida més alta del país.

Cal fer un darrer esforç d’aquí al 9 de març per fer arribar aquest missatge, tots ens hi juguem molt.

Francesc Vallès
Cap de llista del PSC per Tarragona
Publicat a: Aquí.cat